LaLoo

Što nudimo?

Kupanje i uređivanje

Usluga uključuje kupanje, feniranje, rezanje noktiju, uklanjanje dlake između mekuši, uređivanje intimne zone, uređivanje šapica i nogu te haljinice ako ju imaju. Uklanjanje dlake iz ušiju ako je potrebno, istiskivanje analnih žlijezda samo ako napomenete da pas inače ima problema i da sada pokazuje simptome poput griženja repa, sanjkanja po podu i sl.
Ako se radi o pasminama koji se linjaju onda se i izlinjavaju.

 

 

 

 

Kupanje i šišanje

Usluga uključuje kupanje, feniranje, rezanje noktiju, uklanjanje dlake između mekuši, uređivanje intimne zone te šišanje u skladu sa pasminskim standardom ili po želji vlasnika. Uklanjanje dlake iz ušiju ako je potrebno, istiskivanje analnih žlijezda samo ako napomenete da pas inače ima problema i da sada pokazuje simptome poput griženja repa, sanjkanja po podu i sl. Ako se radi o pasminama koje se linjaju onda se i izlinjavaju.

 

 

 

 

Trimanje oštrodlakih pasa

Trimanje je mehaničko odstranjivanje dlake odnosno čupkanje posebnim nožićem trimerom. Izvlači se pokrovna dlaka koja je mrtva i zrela za izvlačenje kod oštrodlakih pasmina pasa poput šnaucera, terijera, oštrodlakih jazavčara….
Riječ trimanje potječe od eng. riječi trim što znači ukloniti, staviti u red čupkanjem.
Trimanje ne boli jer zrela dlaka i redovno održavana lagano izlazi. U prirodi se takve pasmine rješavaju pokrovne oštre dlake trljanjem od koru drveta naprimjer.
Trimanjem se omogućuje da koža psa diše, a da dlaka bude oštra i čvrsta. Prvo trimanje se započinje sa navršena 3, 4 mjeseca te se nastavlja trimati u intervalima od 6-8 tjedana. Preporuka je tada istrimati cijelog psa kako bi počela rasti čvrsta dlaka. U toj dobi štene posjeduje tzv. baby dlaku koja
izgleda čupavo i lako se čupa jer je zrela za prvo trimanje. U suprotnom je po cijelom stanu jer lako ispada. Važno se pridržavati pravilnih intervala trimanja pa će dlaka biti čvrsta, zdrava i sjajna.
Ukoliko se oštrodlaki psi ne trimaju nego briju mašinicom takva dlaka gubi na čvrstoći i snazi te postaje mekana i zna otpadati što nije karakteristika oštrodlakih pasmina. Razlog leži u tome što se pokrovna dlaka koja sporije raste teško
probija kroz poddlaku i guši se u njoj.
Dlaka brijana mašinicom nije pogodna za trimanje. Ukoliko se pas redovno trima i kada se jednom obrije mašinicom potrebna su 2-3 dolaska u salon na forsirano trimanje kako bi se vratila prvobitno stanje što znači oko 6 mjeseci je potrebno da se stanje vrati na pozitivno. Ukoliko se više puta obrije teško da će se ikada više moći vratiti u prvobitno stanje.

Kozmetika u salonu

Koristimo isključivo Iv San Bernard kozmetiku koja ima Pet Safe Cetrifikat i raznovrstan asortiman pomoću kojeg se svakom psu pristupa individualno što znači da se šampon i regenerator biraju individualno ovisno o potrebama kože i dlake psa. Kozmetika Iv San Bernard za kućne ljubimce je posebno dizajnirana za upotrebu na malim životinjama.
U asortimanu imaju proizvode specifične za različite tipove dlake, za SPA tretmane, kozmetiku i tretmane za različite probleme kože i dlake. Imaju brojne inovativne proizvode koji ne sadrže sulfate, parabene i silikone, a temelje se na prirodnim, visokokvalitetnim i ekološki prihvatljivim sastojcima koji su dermatološki i mikrobiološki testirani. To je prva tvrtka u Europi koja je dobila certifikat “Pet Safe Cosmetics” za usklađenost, sigurnost i kvalitetu kao i za kozmetiku pogodnu za životinje. U slučaju da vlasnik između dolazaka u salon želi okupati psa doma, šampone i regeneratore koje koristimo u salonu može kupiti kod nas u manjim pakiranjima.

Privikavanje štenaca

To je program koji uključuje dolazak šteneta u salon od navršenog trećeg mjeseca života odnosno 2 tjedna nakon primljene zadnje doze cjepiva protiv zaraznih bolesti.
Dolazi se jednom tjedno na sat vremena i potrebno je 4-6 dolazaka kako bi se štene naviknulo na češljanje, zvuk fena, sušenje fenom, ispuhivanje vode iz dlake, na zvuk mašinice i škare te na kupanje i stajanje na stolu. Kroz ovaj program se štene na postepeni način navikava na sve što ga čeka u salonu. Prvi dan se igramo i mazimo, učimo štene stajanju na
stolu i češljanju. Povremeno se upali fen kako bi štene vidjelo da to nije ništa strašno. Drugi se put ponavlja naučeno te režemo noktiće i učimo štene na zvuk mašinice.
Te se radnje ponavljaju kroz iduće dolaske i onda je štene spremno na cijeli tretman. Cilj privikavanja je da se štene navikne na salon, upozna groomera i groomer njega, te da mu radnje u salonu ne budu stresne. Pristupamo im nježno i oni vrlo brzo uče kako se ponašati.
Kada se naviknu onda nemaju strah od salona te dolaze i odlaze mašući repom. 🙂

Medicinski tretmani

Kupka protiv buha

Pražnjenje analnih žlijezda

Skraćivanje noktiju

Uklanjanje krpelja

Higijena ušiju